Galaktoboureko (Griekse custardtaart)

Galaktoboureko - het is een hele mond vol! We kunnen ons voorstellen dat je hier misschien nog niet eerder van hebt gehoord, eigenlijk is dit een Griekse custardtaart. Galaktoboureko is een zoete custardtaart gemaakt met filodeeg. De custardlaag is heel dik en wordt ingepakt met filodeeg. De taart wordt gebakken in de oven en daarna wordt er nog een zoete siroop overheen gesprenkeld. Mierzoet, maar overheerlijk! Het kost wel wat tijd deze taart te maken omdat je alle filodeeg laagjes moet invetten met boter, maar dat is deze taart zeker waard. De taart is het allerlekkerst als je hem een nachtje in de koelkast laat staat, omdat ie dan iets krokanter is. Je hebt dus best een beetje geduld nodig, maar vooral veel zoete trek!
Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?


Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en van ieder kookboek...
Volg Ohmyfoodness.nl
![]() |
Aioli aardappelsalade met spek... |
![]() |
Citroen courgetti met knoflook... |
![]() |
Spaghetti zalm Florentine |