De Nederlandse keuken.. wie is er niet groot geworden met aardappels, groente en vlees? En voor wie denkt dat de Hollandse pot smakeloos is, heeft het mis. Naast de eindeloze mogelijkheden van stamppotten en soepen, kent de Nederlandse cuisine nog meer heerlijke gerechten. Hachee bijvoorbeeld. Heerlijk mals stoofvlees met uien, laurier en kruidnagel.
Naast de traditionele aardappel-vlees-groente combinatie staat de Nederlandse keuken bol van één ander, niet weg te denken ingrediënt: kaas. Kaas ligt in vele soorten en maten in de supermarkten; zo is er onder andere brie, mozzarella, rookkaas, roomkaas, kruidenkaas, fetakaas en schimmelkaas, maar als Nederlanders het hebben over kaas, dan bedoelt men steevast Goudse kaas. We gebruiken het overal voor: op brood, in een tosti, over de groente, door de stamppot, over de pasta en in salades.
En natuurlijk mogen de Nederlandse zoetigheden natuurlijk ook niet aan dit rijtje ontbreken. Stroopwafels, drop, slagroomtaart of vlaai. Yum!
Volg Nederlandse recepten