Koken volgens Italiaans recept?

De Italiaanse keuken staat steevast op nummer één als het gaat om favoriete internationale keukens en dat is niet voor niets! Rijke geuren en kleuren domineren deze mediterrane keuken en aan variatie geen gebrek. Voor de Italianen is eten een essentieel onderdeel van hun cultuur en ze zijn er dan ook ontzettend trots op.

 

Elke regio, stad en zelfs dorp kent zijn eigen specialiteiten en typische Italiaanse gerechten. Beroemd zijn de Italiaanse pasta's, pizza's en heerlijke kazen. Veel Italiaanse gerechten zoals we die in Nederland kennen, zijn echter slechts gebaseerd op de Italiaanse keuken en zijn anders dan de Italianen ze zelf zouden serveren. 

 

Een Italiaanse maaltijd begint over het algemeen altijd met een antipasto. Een voorgerecht van kleine hapjes als crostini, bruschette, prosciutto e mozzarella, prosciutto e melone etc.


Daarna volgt de Primo piatto of gewoonweg il primo: het eerste gerecht, dus ook een voorgerecht. Dit bestaat uit een pasta, risotto of soep. Pasta wordt in Italië dus niet als hoofdgerecht gegeten, maar als voorgerecht.

Secondo piatto: Het hoofdgerecht bestaande uit een vlees- of visschotel met daarbij apart te bestellen contorni zoals sla, groente of aardappeltjes uit de oven. 

Na heeft hoofdgerecht volgt het dessert. Dit kan zijn formaggio, ofwel een kaasplankje. Dolce, een zoet nagerecht of frutta (fruit). 

De maaltijd wordt uiteraard afgesloten met een espresso: het beroemde Italiaanse kopje koffie, met daarbij eventueel een digestivo. Een glaasje likeur of bitter. 

Laat je verassen en varieër oneindig met verse vis, mals vlees, warm brood, oliën en kruiden en al het andere lekkers dat Italië te bieden heeft. Buon Appetito!


 

Populaire ingrediënten in de Italiaanse keuken


Italiaanse keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Foody.nl
Francesca Kookt!
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...

Bekijk alle bloggers »