Sinaasappel amandelcake met Cointreau siroop

Sinaasappel amandelcake met Cointreau siroop

Ingrediënten

Deze sinaasappel amandelcake is heerlijk luchtig en heeft een heerlijke sinaasappel smaak. De truc om dit te bereiken is door de hele sinaasappel eerst te koken en daarna te pureren, met schil en al. Door het koken wordt de schil niet alleen zacht, maar ook minder bitter. De cake smaakt daardoor als een sinaasappeltje met een licht bittere nasmaak en die breng je weer helemaal in balans met de Cointreau siroop. Klinkt goed toch? Voorbereidingstijd: 25 min | Oventijd: 35 min 

 
Foody.nl
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...

Baba Ganoush Baba Ganoush
Ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen Ovenschotel met zoete aardappe...
No-bake perzik kwarktaart met witte chocolade No-bake perzik kwarktaart met...
Meer van Francesca Kookt!

Favoriet recept van

  • Suzanne van den Berg
Stoofpeer in amandelcake
 3
Leukerecepten.nlLeukerecepten.nl
Nectarine amandel cake en win een exemplaar van mijn boek!
 2
Simone's KitchenSimone's Kitchen
Luchtige amandelcake
 9
Leukerecepten.nlLeukerecepten.nl
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.