Tarwevrije lunch – omelet met speltbrood

Tarwevrije lunch – omelet met speltbrood

Ingrediënten

Ik krijg vaak vragen binnen van mensen die bezig zijn met gezonder eten. ‘Wat eet jij nu als lunch?’ is één van de meest gestelde vragen. Wij Nederlanders eten namelijk veel brood, vooral bij de lunch. Ook bij het ontbijt, maar brood bij het ontbijt is gemakkelijker te vervangen, door bijvoorbeeld Overnight Oats. Als je gek bent op brood kun je ook gewoon proberen om gezonder brood te eten. Weleens de ingredientenlijst bekeken van brood uit de supermarkt? Ik ook niet, want er staan bijna nooit ingredienten op. Toen ik de bakkers in mijn buurt langsging om te vragen of hun brood suikervrij was, kreeg ik overal nee te horen. Wat, ook al suiker in je brood? Yep. Waar je naar op zoek kunt gaan is Speltdesem. Spelt is tarwevrij, niet glutenvrij, en kun je dus eten als je overgevoelig bent voor tarwe. Daarnaast bevat speltdesem ook geen gist en dat maakt mijn buik en darmen minder opgeblazen. Deze Tarwevrije lunch – omelet met speltbrood is perfect als je probeert gezonder te eten.

Tarwevrij speltdesem met omelet

Het is ook nog eens een lunch die zo klaar is en je kunt de omelet ‘s ochtends bakken en meenemen naar je werk. Speltdesem bewaar ik zelf in de vriezer en ik neem 2 sneetjes mee naar mijn werk, waar ze na een paar minuten in het tosti ijzer heerlijk knapperig worden. Gebruik voor de omelet lekker veel verse of gedroogde kruiden, zoals dille, bieslook, knoflook (niet te veel ;-)) en oregano. Deze kruiden combineren zo goed en je hebt in een handomdraai een fantastische tarwevrije lunch voor je neus.

Tarwevrij speltdesem met omelet

Wat heb je nodig?

2 sneetjes speltdesem
2 eieren
1 theelepel dille
1 theelepel bieslook
1 theelepel oregano
flinke snuf zout
snuf peper

En hoe maak je het?

Doe de sneetjes speltdesem in een tosti apparaat of broodrooster.
Kluts ondertussen de 2 eieren en verwarm een pan met wat olijfolie of kokosolie. Bak de omelet in een minuut of 4-5 mooi goudbruin en doe er dan de kruiden, peper en zout overheen.
Leg de omelet op je speltdesem en klaar is je lunch.


Tarwevrij speltdesem met omelet

 
Foody.nl
FocusonFoodies.nl

Op Focusonfoodies.nl laat ik zien dat gezond eten en leven super makkelijk is en dat je zonder...

Quesedilla met cottage cheese Quesedilla met cottage cheese
Gezonde kipburger Gezonde kipburger
Hartige plaattaart met aubergine Hartige plaattaart met aubergine
Meer van FocusonFoodies.nl
Speltbrood recept
 30
Pauline's KeukenUitpaulineskeuken.nl
Speltbrood
 5
Laura's BakeryLaura's Bakery
Speltbrood met noten en rozijnen
 12
Pauline's KeukenUitpaulineskeuken.nl
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.