Recept voor een lekker koel gerecht?

Door producten te koelen tijdens bereiding krijgt het een stevige structuur. Door bijvoorbeeld een cheesecake of kwarktaart enkele uren te laten opstijven in de koelkast wordt het lekker stevig, en door groente, na ze kort te koken, in ijswater te leggen krijgt het een goede bite. Koelen kan ook voorkomen dat het product gaat "lopen". Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij gesmolten chocolade: dat wordt mooi hard in de koeling. 


 

Populaire koelen ingrediënten


Koelen & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Foody.nl
Chickslovefood.com
Chickslovefood.com

We worden intens gelukkig van een goed gelukte curry en bellen elkaar euforisch...

Foody.nl
Leukerecepten.nl
Leukerecepten.nl

Op LeukeRecepten.nl deel ik mijn passie en liefde voor koken. Laat je...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Bekijk alle bloggers »