Frambozen frangipane

Ingrediënten
- 310 gr bloem
- 56 gr suiker
- Flinke snuf zout
- 226 gr ongezouten boter, gekoeld in blokjes
- 3 el ijskoud water
- 125 gr zachte boter
- 125 gr poedersuiker
- ½ tl amandel extract
- 3 eieren
- 125 gr amandelmeel
- 30 gr bloem
- 125 gr poedersuiker
- Een paar el water
- Raspberries of ander fruit om het af te maken
- optioneel; citroensap
1 persoon
Deze frambozen frangipane is een super taartje en ideaal als leuke traktatie voor als je iets te vieren hebt. Ik vier ook alvast een heel, heel klein feestje, aangezien ik mijn manuscript heb ingeleverd voor mijn boek foodfotografie. Tijd dus voor een feestelijk receptje. Frangipane is een taartje met een soort amandelvulling. Een heerlijk klein, zoet taartje wat erg lekker is met fruit. In dit geval frambozen. Heerlijk in combinatie met een citroen icing. Door het fris-zure van de icing komen de smaken nog meer tot zijn recht. Enjoy!


In Simone's Kitchen vind je allerlei lekkere recepten. Van een supergezonde salade tot een...
Volg Simone's Kitchen
![]() |
Italiaanse panforte gevuld met... |
![]() |
Groene smoothiebowl met spinaz... |
![]() |
Bietenwraps |