Koken volgens Frans recept?

Geen cuisine is zo divers als die van de Fransen en elke streek heeft dan ook zijn eigen gerechten. Wel staan de Franse wijnen, kazen en broden bijna standaard op het menu. Als we denken aan de Franse keuken dan denken we meestal aan stokbrood, brie, boursin, ratatouille en foie gras, maar het is zoveel meer dan dat…

 

Veelgebruikte kruiden in de Franse keuken zijn bieslook, kervel, peterselie en dragon, maar ook rozemarijn, tijm en knoflook: véél knoflook. Veel meer dan in Nederland staat ook wild op het menu zoals gans, haas en everzwijn, en wordt er veelvuldig gebruikt gemaakt van zeevruchten en slakken. 

 

De Fransen zijn ook echte zoetekauwen en zijn wereldberoemd om hun bijzondere gebakjes. Tarte tatin, eclairs, macarons en merenguetaarten mogen dan ook zeker niet ontbreken. De Franse keuken heeft door alle culinaire prikkels uit de rest van de wereld een beetje een stoffig imago gekregen, maar dit is eigenlijk onterecht. Hoewel het vasthoudt aan klassieke gerechten, blijft de Franse keuken zichzelf telkens vernieuwen en maakt het dankbaar gebruik van invloeden van buitenaf. Er is daarom altijd wel íets te vinden uit de Franse keuken dat je lekker vindt. Waan je dus als een God in Frankrijk en ga snel aan de slag: bon appétit!


 

Populaire ingrediënten in de Franse keuken


Franse keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Foody.nl
Francesca Kookt!
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...

Bekijk alle bloggers »