Ierse Chester cake

Ingrediënten
- 300 gr roombotercake
- 235 ml English Breakfast tea koud
- 150 gr bloem
- 16 gr bakpoeder 1 zakje
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- 100 gr roomboter
- 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl gemberpoeder
- rasp van 1 citroen
- 100 ml Golden Syrup
- 150 ml melk
- 1 groot ei losgeklopt
- 75 gr koude roomboter
- 50 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1/2 ei
- 125 gr bloem
- 100 gr roomboter
- 250 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 10 tl water
De Ierse Chester cake is een nattige, smeuïge cake met een lichte kruidige smaak met bovenop een laag glazuur. Zó lekker. Chester Cake is niet alleen heel lekker, als je het in Cork koopt ben je ook nog eens heel voordelig uit. Er zit namelijk cake in deze cake. Oorspronkelijk werd deze cake namelijk gemaakt van restjes cake of soms zelfs brood, gedrenkt in koude Engelse thee. De overige ingrediënten als boter, ei, melk en bakpoeder heeft bijna iedereen wel in huis. Niet heel ingewikkeld om te maken. Perfect voor bij een kopje thee. Smullen!
Voorbereidingstijd: 35 min | Oventijd: 60 min


Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en van ieder kookboek...
Volg Ohmyfoodness.nl
![]() |
Aioli aardappelsalade met spek... |
![]() |
Citroen courgetti met knoflook... |
![]() |
Spaghetti zalm Florentine |