Recept voor een lekker koel gerecht?

Door producten te koelen tijdens bereiding krijgt het een stevige structuur. Door bijvoorbeeld een cheesecake of kwarktaart enkele uren te laten opstijven in de koelkast wordt het lekker stevig, en door groente, na ze kort te koken, in ijswater te leggen krijgt het een goede bite. Koelen kan ook voorkomen dat het product gaat "lopen". Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij gesmolten chocolade: dat wordt mooi hard in de koeling. 


 

Populaire koelen ingrediënten


Koelen & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...

Rutger Bakt
Rutger Bakt
Rutger Bakt

Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te...

Bekijk alle bloggers »