Kijkje in de (open) keuken!

Kijkje in de (open) keuken!


Op Foody plaatsen we natuurlijk altijd heerlijke recepten en praten we over liefde voor eten en drinken, maar laten we het vandaag eens hebben over de plek waar dit alles bereid wordt: de keuken! Ik geef je een kijkje in mijn eigen keuken dit keer. 

 

Tweeënhalf jaar geleden kocht ik samen met mijn vriend een appartement in de stad. Een verbouwproject: er stond ons een hoop werk te wachten maar dit was ook meteen een kans alles naar ons eigen smaak in te delen en in te richten. Voor mij was één ruimte het allerbelangrijkste: de keuken. Ik hou van koken, bakken en alles wat daarmee te maken heeft dus de keuken zou van alle gemakken voorzien worden. Maar daarnaast is dit wat mij betreft ook echt het hart van het huis. Ik wilde een leefkeuken, waar iedereen samenkomt, waar altijd sfeer hangt en er een hapje of drankje klaar staat voor wie er dan ook binnenkomt. Het is een donker houten keuken geworden (waar je nooit vingerafdrukken op ziet ;-)) met een dun, lichtgrijs composieten blad. Een lage keuken zonder bovenkasten, van ongeveer 6 meter lang. Een hoge kast met koeling en 2 ovens aan de andere kant waardoor we het geheel rustig en ruimtelijk hebben gehouden. Onze eyecatcher is toch wel de ingebouwde wijnklimaatkast. Elke dag weer super blij met de keuzes die we gemaakt hebben! Hier is koken en borrelen nóg leuker.

 

Een open keuken is écht gezelliger! 

We hebben gekozen voor een L-vormige keuken, zodat we een gezellige bar konden creëren. Echt een aanrader! Een eiland paste net niet in onze ruimte, maar de L-vorm is een perfect alternatief. Gezien wij midden in de stad wonen, komt er regelmatig iemand spontaan langs. Zó gezellig! In principe schuift iedereen altijd meteen aan, aan de bar. Lekker kletsen terwijl je de glazen inschenkt of kookt, dat is het leuke aan een open keuken. Het geeft ook een heel ruimtelijk gevoel en brengt instant gezelligheid. Wij hebben hiervoor wel wat muren moeten slopen, een behoorlijke klus toen het buiten zo’n 38 graden was, maar dit was het meer dan waard.

Wij geven vaak etentjes thuis en in ons oude huis stond ik altijd alleen in de keuken terwijl de rest aan tafel zat. Dat is toch een heel ander gevoel. Wanneer ik nu druk aan het koken ben, hoor ik onze vrienden of familie om mij heen, komt er iemand gezellig bij mij aan de bar een wijntje drinken en blijf je veel meer in verbinding met elkaar. Zo wordt koken en dineren samen nog leuker! En ik moet eerlijk zeggen, je gasten zijn ook veel sneller geneigd je eventjes te helpen in de keuken. Ook geen vervelende bonus. ;-)

 

Onze missie is geslaagd: onze open leef-keuken is echt onze favoriete plek van het huis geworden. Mocht jij op zoek zijn naar een nieuwe keuken of inspiratie, een open keuken met bar is echt een dikke tip als je het mij vraagt!

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.