De lekkerste koffie verkeerd maak je zo!

De lekkerste koffie verkeerd maak je zo!


Het voorjaar komt eraan, het zonnetje komt zo nu en dan door en wat is er dan lekkerder dan even genieten van dat warme zonnetje op je huid met een kopje koffie? Echt een geluksmomentje! Het liefst kies ik dan voor een koffie verkeerd en deze maak ik easy peasy thuis met mijn Nespresso koffiemachine en melkopschuimer. Hoe je een heerlijke koffie verkeerd zelf maakt? Daar ga ik je bij helpen, het is makkelijker dan je denkt.

 

Laten we bij het begin beginnen: wat is koffie verkeerd nou eigenlijk? Heel kort gezegd is het koffie met veel, warme melk. De verhouding is ongeveer ⅔ warme, opgestoomde melk met een laagje melkschuim en ⅓ koffie. Niet te verwarren met een latte, want daar gaat espresso in en geen koffie. Natuurlijk kun je spelen met de verhouding van de melk en koffie naar eigen smaak.

 

Bij het maken van koffie verkeerd is de romigheid van de melk essentieel voor de smaak. Volle melk geeft een zoete, romige schuim door de verhouding tussen eiwitten en vetten. Kies je liever voor plantaardige melk? Dat kan natuurlijk ook, ga dan voor een specifieke barista variant om ervan verzekerd te zijn dat de melk ook schuimt.

 

Ik gebruik zelf Nespresso koffie (what else? ;-)) super lekker en makkelijk in gebruik. De Barista Creations cups tip ik in dit geval, gezien deze koffies speciaal gemaakt zijn om samen te gaan met melk. Wist je dat de aroma van je koffie namelijk compleet kan veranderen als deze in contact komt met melk? Je kunt natuurlijk ook andere cups naar wens gebruiken, maar wat ons betreft een aanrader de Barista Creations eens te proberen en te ervaren of jij ook het verschil proeft. De intensiteit van de smaken kun je helemaal zelf kiezen.

 

Wat heb je nodig om koffie verkeerd te maken?

  • Melk
  • Koffie (lungo)
  • Grote koffiemok of hittebestendig glas
  • Melkopschuimer of pannetje + garde/handmatige melkopschuimer
  • Optioneel: kaneel

 

 

Hoe maak je koffie verkeerd? Dit zijn de stappen:
1. Zet allereerst een kopje koffie, zodat je de melk na opschuimen direct kunt toevoegen en deze zo smeuïg mogelijk blijft. In plaats van een mok kun je ook een hittebestendig glas gebruiken, dan zie je de mooie laagjes en ziet het er nóg lekkerder uit.

 

2. Als de koffie loopt, doe je de melk in de melkopschuimer en zet deze aan op de laagste stand. Zijn er geen extra standen? Laat dan de melk gewoon iets minder lang opschuimen. Ik ga uit van een melkopschuimer die verwarmt en schuimt, heb je deze niet in huis kun je ook de melk in een pannetje doen en verwarmen. Hou er rekening mee dat dit iets langer duurt. Je kunt de melk dan opschuimen met een garde of met een handmatige melkopschuimer. Je wilt de melk licht opschuimen, hij moet opgestoomd en warm zijn, maar de schuim moet niet té dik worden. Zo krijg je mooie, romige melk met een klein schuimkraagje aan de bovenkant.

 

3. Als de melk klaar is, giet je deze bij de koffie. Wil je de koffie verkeerd extra lekker maken? Zeef er dan een beetje kaneel overheen, heerlijk.

 

Waan jezelf een ware barista en maak jouw koffie verkeerd lekker thuis, geniet van jouw geluksmomentje!

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.