Stoofperenijs met kaneelsabayon

Ingrediënten
- 800 gram stoofperen
- 200 ml slagroom
- 4 eidooiers
- 50 gram kristalsuiker
- 1 dl droge witte wijn
- 1 theelepel kaneel
- 40 gram roomboter
- 25 gram sinaasappelsap
- 100 gram witte basterdsuiker
- 65 gram bloem
- 40 gram amandelschaafsel
6 personen
Stoofperen zijn een typisch gerecht voor op koude herfst- en winterdagen. Met dit recept maak je eens iets heel anders met stoofperen: een heerlijk winters dessert van stoofperenijs met kaneelsabayon en zelfgemaakte kletskoppen. Je staat er eventjes voor in de keuken, maar dan heb je wel een super lekker toetje. Aan de slag en genieten maar!


Op LeukeRecepten.nl deel ik mijn passie en liefde voor koken. Laat je inspireren door de vele...
Volg Leukerecepten.nl
![]() |
Thaise Massaman curry met kip... |
![]() |
Rode Curry met kipballetjes |
![]() |
Plaattaart met witlof en geroo... |