Amerikaanse appeltaart

Een stuk appeltaart is altijd goed! En in Nederland is dat doorgaans de bekende 'oma's appeltaart', maar deze Amerikaanse appeltaart is ook een topper. Het verschil? In onze Hollandse appeltaart gaat veel suiker in het deeg en nauwelijks suiker in de vulling. Bij de Amerikaanse variant is dat precies andersom. Hierbij wordt de vulling juist gezoet. Deze taart is daarom een stuk minder zoet. Serveer lekker met een bolletje ijs en/of een toefje slagroom. Smullen! Voorbereidingstijd: 20 min | Koelen: 30 min |Oventijd: 45 min
Naar recept van Janneke Philippi uit het boek Appeltaart.
Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?


Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten die basic en snel maar...
Volg Pauline's Keuken
![]() |
10 x gourmet recepten |
![]() |
Aspergesoep met peterselie olie |
![]() |
One Pot: Garam Masala kip met... |