Koken volgens Amerikaans recept?

Bij de Amerikaanse keuken denken veel mensen meteen aan een vette hap van een grote fastfoodketen, maar Amerikaans eten is zo veel meer dan alleen dat!


De VS is een groot land, dat zich uitstrekt van de noordpoolcirkel tot de kreeftskeerkring. Het heeft diverse klimaten van heel warm, tot ontzettend koud. De bevolking heeft zich dan ook aan moeten passen aan dit klimaat, en dat is ook terug te zien in de keukens: die zijn al even divers als het klimaat: in het warme zuiden van de VS zijn in de Amerikaanse keuken veel invloeden te vinden uit Zuid-Amerika. Comfort food zoals gefrituurde kip en stoofpot is er erg geliefd. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van sterke kruiden en pittige pepers en wordt er vaak gebarbecued. Wel zijn deze barbecue's anders dan meeste mensen gewend zijn: er wordt een gat in de grond gegraven waarin enorme hoeveelheden hout worden aangestoken en verbrand. Vlees, vis en groenten worden vervolgens in de as en kolen van dit vuur gelegd en blijven dan een nacht of langer langzaam garen in deze zogenaamde afgesloten pit-barbecue. Zo wordt het vlees langzaam gaar en ontzettend zacht en mals.

 

In het noorden van de Verenigde staten, ook wel The Midwest genoemd, gaat het er heel anders aan toe. Daar zijn minder Zuid-Amerikaanse invloeden en komen veel voedseltradities van Europese voorvaderen zoals de Italianen, de Duitsers en de Nederlanders. Italiaanse pizza's zijn er omgetoverd tot pizza's met dikke bodem en ook Doughnuts, later verbasterd tot Donuts, zijn uitgevonden in het noorden van de Verenigde Staten. Deze zijn afgekeken van, jawel, de Nederlandse oliebol. Veel hamburgerketens zoals we die nu kennen zijn ontstaan in dit deel van de VS, doordat Duitse immigranten hun traditionele vleesbroodjes meenamen naar Amerika. 

 

Er wordt ook gezond gegeten in het noorden van de VS:  daar bevat de Amerikaanse keuken veel granen, mais, sojabonen en kaas. Ook varkensvlees en rundvlees (zoals steaks) zijn een erg belangrijk onderdeel van de maaltijd. Kruiden worden hier met mate gebruikt. 


 

Populaire ingrediënten in de Amerikaanse keuken


Amerikaanse keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Foody.nl
Francesca Kookt!
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...

Bekijk alle bloggers »