Tanqueray Amber Spiced cocktail
Ingrediënten
Deze cocktail, gebaseerd op de populaire Pumpkin Spiced smaak, is er echt één voor de herfst maanden. Het vergt iets meer tijd en moeite, maar is zeker het proberen waard. De smaken van pompoen, vanille en nootmuskaat geven een hartige en zoete toon aan het citrusachtige Tanqueray No. Ten. Het perfecte drankje om je avond mee af te sluiten: met een beetje pit.
Je maakt eerst de pompoensiroop. Snij een halve geschilde pompoen in blokjes en gaart deze 40 minuten op 200 graden in de oven. Voeg het water, vanille-extract, nootmuskaatpoeder, kaneelpoeder en de honing toe en mix het tot een puree in een blender. Gebruik een theedoek om het vocht eruit te persen. Voeg de suiker en het (gezeefde) citroensap toe aan het vocht en meng dit goed. Deze pompoensiroep kun je tot 2 weken bewaren in de koelkast.
Je mixed vervolgens 50 ml pompoensiroop met 30 ml Tanqueray No. Ten en giet dit in een waterglas met ijsblokjes. Geniet van de kruidige herfstsmaken in deze cocktail! Weer is wat anders dan een normale Gin-Tonic. Cheers.


Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.
Meer informatie
![]() |
Rosé o'clock: life is too sho... |
![]() |
Headlines - met BACARDÍ Spiced |
![]() |
10 X de lekkerste cocktails vo... |