Chinese noedelsoep met kip

Ingrediënten
- 3 preien, gewassen en uiteinden bijgesneden
- 3 wortels, geschrapt en uiteinden bijgesneden
- 3 stengels bleekselderij, uiteinden bijgesneden
- 7cm gember, geschild en geraspt
- 1 kleine of middelgrote kip, bij voorkeur biologisch
- 1 el zonnebloemolie
- 1,25 dl Chinese rijstwijn
- Samengebonden steeltjes van een bosje koriander, plus blaadjes voor erbij
- 2,5 dl koud water
- 2tl zeezoutvlokken
- 1tl szechuanpeper of chilivlokken
- 2 el sojasaus, plus extra voor erbij
- 2 dikke tenen knoflook, geschild en geraspt of fijngehakt
- schil en sap van 1 limoen
- 300 gr babypaksoi, tatsoi, choisam of een bladgroente naar keuze
- 100 gr radijsjes
- 1 nestje (ca 50 gr) gedroogde dunne eiernoedels of vermicelli per persoon
- zout voor het noedelwater, naar smaak
- 1/2 tl geroosterde sesamolie, plus extra voor erbij
- 2 (of meer naar smaak) verse rode chilipepers
- Fijngehakte bieslook (naar keuze)
8 personen
Deze chinese noedelsoep zit boordevol groenten, sappige kip en verse kruiden. De variatie aan groenten zorgt voor de benodigde vezels en vitamine C. Het neemt wel wat tijd in beslag, maar dan heb je wel een heerlijke chinese noedelsoep met kip op tafel. Enjoy!
Let op: In de bereidingstijd is een 1 uur suddertijd niet meegeteld.


Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten die basic en snel maar...
Volg Pauline's Keuken
![]() |
10 x gourmet recepten |
![]() |
Aspergesoep met peterselie olie |
![]() |
One Pot: Garam Masala kip met... |