Haagse kakker

Ingrediënten
- 225 g blanke rozijnen
- 225 gr krenten
- 1 vanillestokje/ 1 tl vanille-extract
- 365 ml volle melk
- 14 gr instantgist
- 660 gr bloem
- 12 gr zout
- 70 gr boter
- 2 ei
- 70 g fijne kristalsuiker
- Zonnebloemolie
- Kaneel-amandelolie
- 300 gr + 3 el amandelschaafsel
- 300 g fijne kristalsuiker
- 2-3 tl kaneel
- 1 eiwit van een ei
12 personen
Een haagse kakker is ook wel een heerlijk krentenbrood gevuld met spijs en een heel stuk groter. Een haagse kakker werd vaak als cadeau weggegeven. Het duurt even, maar het is heel simpel om dit gerecht zelf te bereiden. Zelfs als je nog nooit spijs hebt gemaakt is het verrassend eenvoudig. Eetsmakelijk!
Let op: voorbereidingstijd: 2 uur / bereidingstijd: 25 minuten


In Simone's Kitchen vind je allerlei lekkere recepten. Van een supergezonde salade tot een...
Volg Simone's Kitchen
![]() |
Italiaanse panforte gevuld met... |
![]() |
Groene smoothiebowl met spinaz... |
![]() |
Bietenwraps |