Hete Indische eieren oftewel Telor petis

Ingrediënten
- 2 el petis oedang of trassi
- ¼ blok santen
- 2 stengels sereh
- 4 salam blaadjes Salam vind je in de toko
- sap van 1 citroen
4 personen
Indische hete eieren ofwel, telor petis. Telor petis is niets meer dan een gerecht bestaande uit gekookte eieren die zijn gestoofd in een pittige saus van kokos (santen), sambal, ui, knoflook en een garnalenpasta. Onzettend lekker bijgerecht en perfect om te serveren als je een keer geen vlees wilt eten. Het bevat wel garnalenpasta dus het is niet vegetarisch. Heerlijk om te serveren bij een rijstgerecht bijvoorbeeld. De eieren zijn zowel warm als koud heerlijk.


In Simone's Kitchen vind je allerlei lekkere recepten. Van een supergezonde salade tot een...
Volg Simone's Kitchen
![]() |
Italiaanse panforte gevuld met... |
![]() |
Groene smoothiebowl met spinaz... |
![]() |
Bietenwraps |