Koken volgens Indonesisch recept?

Ruik de geurige verscheidenheid die de Indonesische keuken te bieden heeft, en proef smaken als uien, knoflook en sambal, heerlijk gecombineerd met komijn, gemberwortel, korianderzaad, ketjap en koksmelk. Indonesië is door de eeuwen heen in handen geweest van onder andere Japan en Nederland en is nu een smeltkroes van Indonesiërs, Maleisiërs, Chinezen, Indiërs, Europeanen en Arabieren.

 

De Indonesische keuken, die vaak ook wel Indische keuken wordt genoemd, kent veel invloeden uit de Chinese, Indiase, Arabische en zelf de Nederlandse keuken. Naast de kruidige gerechten en ontelbare smaakvolle sambals en trassi's, zijn er ook lekkere Indonesische dranken. Erg lekker zijn tuak (suikerpalmwijn), arak (de gedistilleerde versie hiervan) en brem (rijstwijn). Wie toch een non-alcoholisch drankje prefereert kan zich ten goede doen aan kokosmelk of de verrassende Jus alpokat: een bijzonder drankje van avocado met een beetje chocoladesiroop erin.

 

Koffie wordt ook veel gedronken: de duurste koffie komt zelfs uit Indonesië. Kopi Luwak is koffie waarvan de bonen door een civetkat zijn opgegeten en weer zijn uitgescheiden. Hoewel het vies klinkt krijgt de koffieboon hier een heerlijke smaak van. 

De hoogtijdagen van de Nederlands-Indische rijsttafel zijn inmiddels wel voorbij, en hebben plaats gemaakt voor échte Indonesische gerechten zoals rendang, soto, sajoer met groente of vlees, gadogado en de immer populaire Nasi goreng. Veel gezonder en lekker voor iedere dag!


 

Populaire ingrediënten in de Indonesische keuken


Indonesische keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Foody.nl
Francesca Kookt!
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...

Bekijk alle bloggers »