Kersencake met kokos en sinaasappel

Ingrediënten
- 300 gr kersen, zonder pit
- rasp van 1 sinaasappel
- 2 el geraspte kokos
- 50 gr zelfrijzend bakmeel
- 50 gr suiker
- 2 tl anijszaad
- ½ tl kaneel
- 1 ei
- 60 ml melk
- 85 gr gesmolten boter
- 2 el kokos
- ½ tl kaneel
- 25 gr suiker
- 25 gr boter, kamertemperatuur
12 personen
Het is weer kersenseizoen en dus moet er wel iets lekkers gemaakt worden met deze heerlijke fruitsoort. Super als tussendoortje of in een salade, maar iets lekkers en zoets kan natuurlijk niet achterblijven. Deze kersencake met kokos en sinaasappel is dan ook echt een aanrader. Niet heel goed voor de lijn, maar lekker is hij zeker. Geniet ervan.
Voorbereidingstijd: 15 min | Oventijd: 25 min


In Simone's Kitchen vind je allerlei lekkere recepten. Van een supergezonde salade tot een...
Volg Simone's Kitchen
![]() |
Italiaanse panforte gevuld met... |
![]() |
Groene smoothiebowl met spinaz... |
![]() |
Bietenwraps |