Kersttrifle van gingerbread en cranberrysaus

Ingrediënten
- 360 gr boter
- 280 gr donkerbruine basterdsuiker
- 16 gr vanillesuiker
- 8 eieren
- 360 gr zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 320 gr stroop
- 1,5 el gemberpoeder
- 1,5 el kaneel
- 3 tl nootmuskaat
- 250 gr cranberries
- 2 stukken steranijs
- 2 kaneelstokjes
- 150 gr kristalsuiker
- 350 ml verse sinaasappelsap
- 500 ml melk
- 50 gr custardpoeder
- 75 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 250 ml verse slagroom
- 1 el kristalsuiker
- Garnering: partjes mandarijn
- Garnering: rode besjes
14 personen
Zeg je Kerst dan zeg je gingerbread en cranberry’s. En deze twee winterse smaken zijn perfect om met elkaar te combineren in een heerlijke trifle van gingerbread en cranberrysaus. De combinatie van de kruidige cake met frisse gele room is heerlijk. En het zurige van de cranberrysaus maakt het helemaal af. Met deze trifle zet je wel wat op tafel hoor, een indrukwekkend kerstdessert. Het fijne is ook dat je de trifle van te voren klaarmaakt en na het diner dus zo uit de koelkast kunt pakken.


Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk...
Volg Brenda Kookt!
![]() |
Bananenbrood muffins met pinda... |
![]() |
Champagne cheesecake met aardb... |
![]() |
Spinaziesalade met pompoen en... |