Sinaasappel amandelcake met Cointreau siroop

Deze sinaasappel amandelcake is heerlijk luchtig en heeft een heerlijke sinaasappel smaak. De truc om dit te bereiken is door de hele sinaasappel eerst te koken en daarna te pureren, met schil en al. Door het koken wordt de schil niet alleen zacht, maar ook minder bitter. De cake smaakt daardoor als een sinaasappeltje met een licht bittere nasmaak en die breng je weer helemaal in balans met de Cointreau siroop. Klinkt goed toch? Voorbereidingstijd: 25 min | Oventijd: 35 min
Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Tiramisu met zabaglione en fra... |
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |