Turks brood pizza met pittig gehakt

Ingrediënten
- 1 Turks brood
- 250 gr rundergehakt
- 1 ui
- 1 cm verse gember
- 1,5 tl gemalen koriander
- 1 tl chilivlokken
- Optioneel: 2 rode punt paprika’s
- Optioneel: zwarte olijven om te garneren
- 1 teen knoflook, geperst
- 3 gegrilde paprika uit pot
- 50 gr garneeramandelen
- 50 gr pistachenootjes (ongebrand)
- 1/4 tl chilivlokken
- 1/4 tl piment
- 5 zwarte olijven zonder pit
- 1/2 el olijfolie
- Peper
- Zout
- 15 gr verse bladpeterselie
- 7 gr verse koriander
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el olijfolie
4 personen
Dit is geen recept voor een échte Turkse pizza, maar voor een Turks brood pizza. Hierbij wordt het Turkse brood gebruikt als bodem voor de pizza. Dit scheelt weer een hoop tijd. Turks brood is heerlijk luchtig en wordt in de oven lekker knapperig, perfect dus om als bodem te gebruiken. De Turkse pizza is zo al lekker, maar ook lekker met een soep ernaast. Snijd de pizza in reepjes en je hebt een lekker hapje voor bij de borrel. Lekker veelzijdig dus.
Voorbereidingstijd: 30 min | Oventijd: 30 min + 20-25min


Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten die basic en snel maar...
Volg Pauline's Keuken
![]() |
10 x gourmet recepten |
![]() |
Aspergesoep met peterselie olie |
![]() |
One Pot: Garam Masala kip met... |