Vanille rijstevlaai met pure chocolade

Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 125 gr dessertrijst
- 1 reep pure chocolade
- 400 ml ongeklopte slagroom
- 125 gr tarwebloem
- ½ tl instant gist
- 2 tl kristalsuiker
- Snufje zout
- 20 gr gesmolten roomboter
- 2 el losgeklopt ei
- 45 ml lauwwarme melk (halfvol)
- 700 ml volle melk
- 90 gr kristalsuiker
- 2 eieren
- Twee zakjes Klopfix
- 1 el kristalsuiker
- Een handvol pure chocolate chips
10 personen
Als klein meisje was ik altijd dol op de Limburgse of Zwitserse roomvlaai. Heerlijk, romige vlaai met een laagje frisse slagroom en zacht taartdeeg. Het was zonder twijfel dé vlaai die ik op mijn verjaardag altijd al wilde hebben. Daarom besloot ik voor mijn verjaardag zelf aan de slag te gaan met het maken van een vlaai. Het werd geen Limburgse of Zwitsterse, maar een heerlijke vanille rijstevlaai met pure chocolade. Yummy! Het kost even wat moeite 'm te maken, maar dan heb je ook wat. De vlaai was heerlijk!


Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en van ieder kookboek...
Volg Ohmyfoodness.nl
![]() |
Aioli aardappelsalade met spek... |
![]() |
Citroen courgetti met knoflook... |
![]() |
Spaghetti zalm Florentine |