Papaya recepten

De papaya is de vrucht van de meloenboom, het wordt daarom ook wel verkocht als boommeloenen. De vrucht is ovaalvormig en heeft een geel-groen-gevlekte gladde schil. Binnen in de papaya zit het vruchtvlees. De kleur hiervan verschilt per papaya, maar is doorgaans zalmroze tot geel-oranje en ruikt een beetje naar abrikozen. Het vruchtvlees is lekker sappig is boterzacht en smaakt meloenachtig. Omdat Papaya geen fruitzuren bevat is de smaak erg zoet, vele malen zoeter dan andere meloenen. De zaadjes die midden in de papaya zitten kunnen worden gedroogd en daarna worden gebruikt als peper. Papaya's dienen weliswaar koel bewaard te worden, maar de koelkast is hiervoor niet geschikt. Het is hiervoor te vochtig in de koelkast en dan wordt de papaya niet lekker. Een stukje papaya is erg lekker met een plakje rookvlees of gedroogde ham. Daarnaast kan papaya verwerkt worden in sorbetijs, door salades en bij kip- en garnalengerechten.