Eetbare Bloem recepten

Bloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, je kunt ze ook eten! Uiteraard niet allemaal, maar wel een aantal. Courgettebloemen zijn bijvoorbeeld heel lekker om te frituren in een beslag en lavendel is erg lekker om vlees mee te kruiden. Koop deze bloemen niet bij de bloemist: deze bloemen zijn meestal bespoten en kunnen daarom giftig zijn. Vraag er naar bij een erkende teler en eet alleen bloemen waarvan je zeker weet dat ze eetbaar zijn. Een kleine greep uit het aantal eetbare bloemen:

- Afrikaantjes
- Anjers
- Begonia's
- Chrysanten
- Courgettebloemen
- Geraniums
- Heide
- Lavendel
- Leeuwebekjes
- Madeliefjes
- Rozen
- Viooltjes
- Vlijtig liesje
- Witte en paarse dovenetel

 


 

Combineer eetbare bloemen met


Eetbare Bloem dessert

VIDEO: Blauwe bessentaartje
 1
Francesca Kookt!Francesca Kookt!