Koken volgens Chileens recept?

Chili is een enorm uitgestrekt land. Het is maar iets breder dan Nederland, maar strekt zich wel 4300 kilometer uit. Deze gehele lengte bevindt zich aan de kust en met de zee zo binnen handbereik kun je je vast wel voorstellen dat er veel vis en zeevruchten worden gegeten.

 

De Chileense keuken is een mengelmoes van de vroegere, traditionele keuken van Chili en de Spaanse, de Franse, de Italiaanse en zelfs de Duitse keuken. Dit is terug te zien in gerechten zoals aguardiente (een drankje gelijk aan de Italiaanse grappa), kuchen (Duitse fruitcake), leche asade ( zoals de Italiaanse pannacotta), risotto, chorizo, prosciutto en Franse omelet. Naast deze "geïmporteerde" gerechten kent de Chileense keuken ook een groot assortiment aan gerechten uit de oorspronkelijke keuken. Naast vis wordt hier ook veel gebruik gemaakt van vlees, waaronder ook orgaanvlees zoals maag, lever, tong en zelfs stierentestikels. De Chilenen eten een groot assortiment aan vlees. Van rund tot kip en varken, en van konijn tot lam, geit en zelfs lama. Dit vlees wordt veel in stoofpotjes verwerkt of wordt, net als in veel andere Zuid-Amerikaanse landen, gebarbecued. Bij vrijwel elk gerecht wordt Pebre geserveerd; een heerlijke mix van fijngehakte tomaten, uien, koriander en rode pepers. Dus niet alleen bij vlees, maar ook bij vis, stoofpotjes, en soepen.  

 

Typisch Chileense gerechten zijn chupe, sopaipilla, prietas, curanto, humitas en empanadas. Vooral deze laatste gevulde deegpakketjes zijn erg populair.


 

Populaire ingrediënten in de Chileense keuken


Chileense keuken voorgerechten

Chileense keuken & Bloggers

Foody.nl
Francesca Kookt!
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier...