Koken volgens Deens recept?

De Deense keuken is geen eeuwenoude keuken zoals bijvoorbeeld de Italiaanse keuken dat is. Pas in de 19e eeuw, aan het begin van de Deense industriële revolutie, kwam de Deense keuken zoals we die nu kennen in opkomst.

De gemiddelde Deense maaltijd lijkt erg op die van de Nederlanders: 's ochtends en 's middags een paar boterhammen, en 's avonds een stukje vlees met aardappels en groente. Wat echter echt anders is, is het gebruik aan kruiden. Waar hier de kruiden vaak gedroogd zijn, en met mate worden gebruikt, zijn de Denen fan van verse kruiden. Ze gebruiken veel rozemarijn, oregano, tijm, peterselie, knoflook en bieslook, evenals waterkers en dille.

 

Net als in Nederland is kaas een belangrijk exportproduct. Deze kazen zijn echter wel vaak blauwaderkaas, met als belangrijkste soort de Danish blue, ofwel de Danablu. 

 

Hoewel de maaltijden van de Denen er op papier niet heel anders uit ziet dan die van de Nederlanders, zijn er wel grote smaakverschillen. Zo is het eten vaak iets zoeter, wordt er vaak melk gebruikt door het eten en wordt er meer vis gegeten. 


 

Populaire ingrediënten in de Deense keuken


Deense keuken koekjes en cakejes

Deense keuken & Bakken

Foody Redactie
 4
Foody redactieFoody redactie

Deense keuken & Bloggers

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...