Koken volgens Hongaars recept?

Kenmerkend voor de Hongaarse keuken zijn de traditionele Hongaarse vleesgerechten met seizoengroenten. Bepaalde fruitsoorten, vers brood, kazen en honing zijn eveneens belangrijk, net als gevogelte als gans en eend. De Hongaarse keuken heeft zich mede door Turkse en Oostenrijkse invloeden, van een typische boerenkeuken tot een smaakvolle, gevarieerde kookwijze ontwikkeld. 

 

Belangrijk zijn de verschillende soorten groentenstoofpotten, die főzelék genoemd worden, maar ook de koude fruitsoepen, zoals koude kersensoep. Vleesstoofpotten, ovenschotels, biefstuk, geroosterd varkensvlees, rundvlees, gevogelte, lamsvlees op verschillende manieren bereid en Hongaarse worsten, zoals kolbász, de Debrecener worsten en wintersalami. Verder zijn mengsels van verschillende vleessoorten een traditioneel onderdeel van de Hongaarse keuken. Goulash, gefileerde pepers, gefileerde wortels of fatányéros (Hongaarse mixed grill op een houten plateau) kan gecombineerd worden met varkensvlees en rundvlees. In heel exclusieve gerechten worden diverse fruitsoorten zoals pruimen en abrikozen meegekookt met het vlees, meestal gecombineerd met risotto, noedels en aardappelen.

In de Hongaarse keuken worden ook verschillende soorten kaas geserveerd, zoals túró (een verse kwarkkaas), Trappista, Pálpusztai en Liptauer. 

Hongaars eten is vaak sterk gekruid, door veelvuldig gebruik van Spaanse peper. Milde paprika wordt ook veel gebruikt. De combinatie van paprika's en rode uien is een typisch onderdeel van de Hongaarse keuken. Net als zure room die tejtföl genoemd wordt. 


 

Populaire ingrediënten in de Hongaars keuken


Hongaars keuken hoofdgerechten

Goulash met kip
 19
Pauline's KeukenUitpaulineskeuken.nl
Snelle basis groentesoep
 6
Foody redactieFoody redactie
Snelle goulash met kip
 3
Pauline's KeukenUitpaulineskeuken.nl

Hongaars keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...