Koken volgens Pools recept?

De Poolse keuken heeft zich in de loop van de eeuw erg ontwikkeld. Waar de Poolse keuken vroeger erg eentonig en armoedig was, kent de huidige Poolse keuken grote invloed van de mediterrane keuken. De Polen eten meer rauwe groenten en hun gerechten zijn meer gevarieerd. 

 

Het nationale gerecht van Polen is bigos; dit zuurkoolgerecht met varkensvlees, witte kool, uien, spek, paddenstoelen en soms gedroogde pruimen wordt vaak geserveerd in een uitgehold brood en is lekker voedzaam voor de barre winterse temperaturen die de Polen vaak moeten doorstaan. Als je toch trek hebt in iets lichters dan is Pierogi een echte lekkernij. Deze deegkussentjes worden vaak gevuld met vlees, groente of kaas, maar bestaat ook in een zoete variant, bijvoorbeeld met room en vruchten. Ook écht pools is Barszcz, een rode bietensoep. 

 

De Polen zijn echte lekkerbekken. Ze hebben veel desserts en gebakjes, zoals Makowiec, een maanzaadtaartje, Sernik, een cheececake met rozijnen en sinaasappelschil en last but not least Mazurek, een koek met een dikke laag icing, chocolade en/of noten. 


 

Populaire ingrediënten in de Poolse keuken


Poolse keuken desserts

Snelle basis groentesoep
 6
Foody redactieFoody redactie

Poolse keuken & Bloggers

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...