Arabisch gekruide burger met spinaziepesto

Ingrediënten
- 500 gr half om half gehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl zout
- 1 kleine tl harissa
- 5 gr gember (ca. 1 cm)
- 2 teentjes knoflook
- 3 el verse koriander
- 30 gr havermout
- 6 (afbak)broodjes
- 2 tomaten
- handje spinazie
- 300 gr zoete aardappel
- 1 tl paprikapoeder
- snuf chilipoeder
- snuf zout
- 100 gr spinazie
- 50 gr pijnboompitten
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- basilicumolie
- 2 el mayonaise
- 1 tl komijn
- sap van een halve limoen
- 1 el koriander
6 personen
Zin in een lekkere burger maar ben je toe aan wat afwisseling? Maak dan deze heerlijke Arabisch gekruide burger met spinaziepesto. De burgers worden gemaakt met onder andere gember, paprikapoeder, harissa, koriander, havermout en rundergehakt. Ontzettend lekkere smaakcombinatie en ook net weer even wat anders. Serveer de burger met spinaziepesto, zoete aardappelfrietjes en komijnmayoanaise. Echt een aanrader! Geniet ervan.


Een sportieve meid uit Amsterdam die schrijft over food, sport (veel hardlopen) en alles waar ze...
Volg Eat.Run.Love.
![]() |
Zalm met mangosalsa |
![]() |
Zomerse smoothie met banaan, a... |
![]() |
Vegetarische curry met paneer |