Cheeseburger with sundried tomato pesto and caramelized onions
Ingrediënten
- 3.5 gr droge gist
- ½ kopje lauwe melk
- 1 ei
- 1/3 kopje aardappelpuree
- 2 ½ kopjes zelfrijzend bakmeel
- ¼ kopje suiker
- 2 el gesmolten boter
- snufje zout
- 1 ei met 1 el water
- 1 ½ el zwarte sesamzaadjes
- 130 gr zongedroogde tomaten
- een handvol verse basilicumblaadjes
- 1/3 kopje cashewnoten noten
- 2 el olijfolie
- snufje zout
- 3 middelgrote uien, in dunne plakjes
- 3 el olijfolie
- snufje zout
- 1 1/2 el balsamicoazijn
- 1 el Port
- 700 gr rundergehakt
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl selderijzout
- snufje zwarte peper
- 2 el gerookte BBQ saus
- Hellmann’s voor op brood
- 4 el boter om te bakken
- 4 plakken kaas naar keuze
- sla naar keuze
4 personen
Een heerlijke, sappige burger, geserveerd op een zelfgemaakt hamburgerbroodje op basis van aardappel en belegd met gekarameliseerde uien, sla, zongedroogde tomaten, cheddar en Hellmann's. Klinkt goed toch? Van de zongedroogde tomaten wordt een heerlijke pesto gemaakt. Resultaat? Een finger lickin’ goede burger. Zeker een aanrader. Geniet ervan.
Voorbereidingstijd: 40 min | Wachttijd: 2 uur | Bereidingstijd: 30 min


Easy recipes for everyday cooking; some very healthy & others more indulgent. And where to eat.
Meer informatie
![]() |
Coconut Crusted Chicken Burger |