Cheesecake met stroopwafel en karamel

Cheesecake met stroopwafel en karamel


In Nederland kunnen we toch niet zonder stroopwafels? Geef daar eens een twist aan en maak er een lekkere taart van: stroopwafel cheesecake die je ook nog eens niet hoeft te bakken! Laat hem opstijven in de koeling en smullen maar. Hij vult wel, dat zeggen we er alvast bij. Machtig maar heerlijk! Wij maken deze no bake cheesecake met stroopwafel met witte chocolade en karamelsaus hmm.... 

12 personen

De bodem: 

1. Smelt de boter in een pannetje maar laat deze niet bruin worden.

2. Maal de koekjes fijn met een keukenmachine. 

3. Voeg de boter samen met de koekjes en meng goed. Druk goed aan in de bakvorm en plaats daarna in de koeling of vriezer. 

 

De vulling:

1. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en laat de chocolade daarna afkoelen.

2. Klop de slagroom stijf samen met de poedersuiker en vanillesuiker. 

3. Als de witte chocolade is afgekoeld, mix je deze met de roomkaas. 

4. Spatel de slagroom door het chocolademengsel, doe dit wel voorzichtig zodat de slagroom stijf blijft. 

5. Maal de stroopwafel (hoe fijn je dit wilt hebben kun je zelf bepalen) en meng dit door de roomkaasvulling. 

6. Spatel de roomkaasvulling over de gekoelde bodem en plaats daarna terug in de koeling. De vulling dient minimaal 6 uur in de koeling te hebben gestaan maar liefst langer. Je kunt de stroopwafel cheesecake ook een dag van tevoren voorbereiden en de hele nacht in de koeling laten opstijven. 

 

De topping: 

1. Als je de karamelsaus zelf maakt, begin je hiermee. Maak wat meer want je kunt dit ook prima invriezen. Zelfgemaakte karamelsaus is wel écht het lekkerst als je het ons vraagt! Als je liever voor makkelijker wilt gaan, kun je ook gecondenseerde melk koken en dit gebruiken als alternatief. 

2. Snijd of maal de rest van de stroopwafel, indien je kruimels in huis hebt kun je deze gebruiken. Laat wat stukken groter en maal ook wat kleiner zodat je verschillende groottes aan stroopwafelstukjes hebt. Hiermee bedek je de hele taart.

3. Als laatste druppel je de karamelsaus over de stroopwafelkruim heen. 

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Foody.nl
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.

Zo maak je een perfecte borrelplank Zo maak je een perfecte borrel...
Tijd voor ovenschotels! Tijd voor ovenschotels!
Chocolade cookies met vulling van hazelnoot Chocolade cookies met vulling...
Meer van Foody redactie

Favoriet recept van

  • Peter
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.