Chocolade boltaart

Ingrediënten
- 2 peren
- 1 liter water
- 300 gram suiker
- vanille stokje
- scheut likeur
- eventueel: kaneel, kardemom en steranijs
- 250 gram chocolade minimaal 70% cacaobestanddelen
- 100 gram ei (dit zijn ongeveer 2 eieren M)
- 55 gram eidooier
- 250 gram suiker
- 80 gram water
- 450 gram slagroom
- 150 gram slagroom
- 60 gram suiker
- 30 gram melk
- 210 gram chocolade
- 60 gram boter
VInd je die boltaartjes er ook altijd zo spectaculair uit zien bij de warme bakker? Met dit recept kun je zelf zo'n beauty op tafel zetten. Afhankelijk van de gelegenheid kun je hem prachtig versieren. Kies voor eitjes, nestjes en vogeltjes rond Pasen of ga helemaal in kerstsfeer zoals op de foto. Je steelt hoe dan ook de show met deze geweldige taart!
Let op: de taart moet tussendoor 6 uur in de vriezer


Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk...
Volg Brenda Kookt!
![]() |
Bananenbrood muffins met pinda... |
![]() |
Champagne cheesecake met aardb... |
![]() |
Spinaziesalade met pompoen en... |