Gevulde bladerdeegsterren met kastanjechampignons

Ingrediënten
- 1 pakje diepvriesbladerdeeg met 10 velletjes of 1 rol bladerdeeg uit de koeling
- 1/2 sjalot
- 200gr kastanjechampignons
- 25gr boter
- zeezout
- witte peper
- 1 takje tijm
- 50ml water
- 75gr amandelen
- 1 ei, losgeklopt
- Ook nodig: uitsteekvormpje in de vorm van een ster. Uit ieder plakje zou je 3 sterren moeten kunnen halen, zodat je uiteindelijk 14 hapjes krijgt. Maar als je een kleiner uitsteekvormpje hebt is dat ook geen probleem. Dan krijg je gewoon meer hapjes.
Nog op zoek naar een lekker hapje voor bij de kerstborrel? Maak deze super smakelijke bladerdeegsterren, gevuld met kastanjechampignons, sjalotjes, amandelen en tijm.
Deze heerlijke winterse smaken doen het goed bij een glas rode wijn of bruin bier.
Je kunt deze hapjes goed voorbereiden, schuif ze nog even kort in de oven alvorens ze te serveren.


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |
![]() |
Salade met bulgur, garnalen en... |