Surinaamse nasi

Ingrediënten
- 500 gr basmatirijst
- 1 klein stukje trassie
- 1 grote ui
- 6-8 teentjes knoflook
- 2-4 maggiblokjes, Surinaamse
- 1 tl zwarte peper
- 1/2 tl pimentpoeder (toko)
- 2 cm verse gember in 2 stukjes gehakt (lekkerste bij de toko)
- 1 kipfilet
- 50 gr/klein bakje gedroogde garnalen (toko)
- zoete ketjap manis (toko)
- zoute ketjap/chinese black soy (toko)
- 3 stengels selderij
- 100 gr doperwten, vers of diepvries
- zonnebloemolie
Nasi goreng is van oorsprong een Indonesisch gerecht die door de Javanen naar suriname is gebracht. Tegenwoordig zijn er verschillende variaties op nasi. Door het gebruik van specifieke Surinaamse kruiden en specerijen, zoals bijvoorbeeld piment, en door de invloeden van andere Surinaamse bevolkingsgroepen, is er een typisch Surinaamse Nasi ontwikkeld. Heerlijk! Serveer de nasi met bijvoorbeeld kipsaté en zuur van komkommer. Eet smakelijk!
Tip: begin op tijd met het maken van dit gerecht. De kip moet nadat deze gekookt is nog een uur in de marinade. Zo kunnen alle smaken goed intrekken.
Voorbereidingstijd: 40 min, Wachttijd: 60 min


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |
![]() |
Salade met bulgur, garnalen en... |