Tarte bourdaloue

Ingrediënten
- 175 gr bloem
- 75 gr witte basterdsuiker
- 40 gr amandelmeel
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 ei
- ¼ tl zout
- 4 – 5 handperen
- 700 ml water
- 200 gr suiker
- ½ vanillestokje, opengesneden
- 100 gr boter
- 100 gr fijne suiker
- 100 gr amandelmeel
- 2 eieren
- snuf zout
- optioneel: scheutje rum
- boter, om in te vetten
- bloem, om uit te rollen
- 75 gr abrikozenjam
- 20 gr amandelschaafsel, geroosterd
Deze klassieke Franse perentaart bevat naast gepocheerde peer ook een smeuïge laag amandelfrangipane en een knapperig amandelzanddeeg. Misschien heb je hem wel eens zien staan in een Franse patisserie, maar nu kun je hem dus ook zelf gaan bakken! Je kunt voor deze taart ook peren uit blik gebruiken, dan kun je de hele stap van het pocheren overslaan. Maar lekkerder is het natuurlijk om met verse peren te werken, dat verschil proef je echt!
Bereidingstijd: 45 min | Oventijd: 40-50 min


Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...
Volg Rutger Bakt
![]() |
IJsjes met ananas en kokos |
![]() |
Aardbei-watermeloen ijsjes |
![]() |
Petit fours met aardbeien en l... |