Vegan spaghetti met 'meatballs'

Ingrediënten
- 1 kg verse tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
- verse basilicum
- 4 teentjes knoflook
- 1 el oregano
- 1-2 laurierblaadjes
- olijfolie
- peper
- zout
- optioneel: een tl suiker
- opitioneel: gerookte paprikapoeder
- 36 g zongedroogde tomaten
- 425 g kikkererwten (gekookt)
- 3 teentjes knoflook
- 1 lijnzaad ei
- 170 g paneermeel
- peper
- zout
- olijfolie
Soms heb je gewoon trek in bord gezonde én makkelijke pasta met een goede saus. Deze spaghetti met zelfgemaakte tomatensaus en balletjes van kikkererwten is zeker een aanrader. De tomatensaus is puur. Je maakt deze letterlijk alleen met tomaten en kruiden. Heerlijk en heel erg makkelijk om te maken. Heb je veel balletjes van kikkererwten over? Serveer ze op een afbakbroodje met wat tomatensaus. Een broodje meatballs dus! Yum!


Op degroenemeisjes.nl laat Merel zien hoe je op een leuke en hippe manier je leven een beetje...
Volg De Groene Meisjes
![]() |
Pita's met oesterzwammenshoarm... |
![]() |
Vegan scones met lemon curd |
![]() |
Gevulde gepofte zoete aardappe... |