Gevulde gepofte zoete aardappel (vegan)

Ingrediënten
Een heerlijk lunchgerecht met gepofte zoete aardappel, gevuld met witte bonen hummus, gefermenteerde kool en vegan spekjes. Je poft de aardappel (eerst inprikken, insmeren met olie en in aluminiumfolie pakken) in 30-60 minten in de oven (goed in de gaten houden, de tijd verschilt nogal per aardappel. Maak je zelf hummus, laat dan de toppings weg en gebruik alleen de basis. Mijn tip: vervang de kikkererwten door witte bonen. Maar kant-en-klaar is natuurlijk ook prima (en lekker snel). Je bakt de vegan spekjes, met tempeh blokjes, sojasaus, maple syrup en gerookte paprika. Vervolgens de gepofte aardappel doormidden snijden en vullen maar!


Op degroenemeisjes.nl laat Merel zien hoe je op een leuke en hippe manier je leven een beetje...
Volg De Groene Meisjes
![]() |
Vegan scones met lemon curd |
![]() |
Linzensalade met zoete aardapp... |
![]() |
Vegan Poké Bowl met spelt |