Gevulde gepofte zoete aardappel (vegan)

Gevulde gepofte zoete aardappel (met hummus, kool en vegan spekjes)


Een heerlijk lunchgerecht met gepofte zoete aardappel, gevuld met witte bonen hummus, gefermenteerde kool en vegan spekjes.  Je poft de aardappel (eerst inprikken, insmeren met olie en in aluminiumfolie pakken) in 30-60 minten in de oven (goed in de gaten houden, de tijd verschilt nogal per aardappel. Maak je zelf hummus, laat dan de toppings weg en gebruik alleen de basis. Mijn tip: vervang de kikkererwten door witte bonen. Maar kant-en-klaar is natuurlijk ook prima (en lekker snel). Je bakt de vegan spekjes, met tempeh blokjes, sojasaus, maple syrup en gerookte paprika. Vervolgens de gepofte aardappel doormidden snijden en vullen maar!

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.