Gevulde gepofte zoete aardappel (vegan)

Gevulde gepofte zoete aardappel (met hummus, kool en vegan spekjes)


2 personen

Een heerlijk lunchgerecht met gepofte zoete aardappel, gevuld met witte bonen hummus, gefermenteerde kool en vegan spekjes.  Je poft de aardappel (eerst inprikken, insmeren met olie en in aluminiumfolie pakken) in 30-60 minten in de oven (goed in de gaten houden, de tijd verschilt nogal per aardappel. Maak je zelf hummus, laat dan de toppings weg en gebruik alleen de basis. Mijn tip: vervang de kikkererwten door witte bonen. Maar kant-en-klaar is natuurlijk ook prima (en lekker snel). Je bakt de vegan spekjes, met tempeh blokjes, sojasaus, maple syrup en gerookte paprika. Vervolgens de gepofte aardappel doormidden snijden en vullen maar!

 
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.