Zelf ricotta maken van volle melk

Foody Redactie


Als je zelf wil beginnen met kaas maken, dan moet je echt beginnen met ricotta. Dat is zó ontzettend makkelijk om te maken, dat je je afvraagt waarom je het niet eerder gedaan hebt! Het is namelijk ook nog eens veel lekkerder dan de ricotta die je in de winkel koopt, en je hebt niet eens zo heel veel nodig. Slagroom, volle melk, citroen en wat zout: meer gaat er niet in!
 




Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Foody.nl
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.

Zo maak je een perfecte borrelplank Zo maak je een perfecte borrel...
Tijd voor ovenschotels! Tijd voor ovenschotels!
Chocolade cookies met vulling van hazelnoot Chocolade cookies met vulling...
Meer van Foody redactie
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.