Koken volgens Koreaans recept?

De Koreaanse keuken is niet bij heel veel mensen bekend. Zonde eigenlijk, want het is een bijzondere keuken binnen de Aziatische cuisine. Waar in veel Aziatische keukens wordt gekookt voor één maaltijd, maken de Koreanen veel gerechten in grote porties om er meerdere dagen van te kunnen eten.

Ook uniek aan de Koreaanse keuken is de enorme hoveelheid aan bijgerechten: soms wel twaalf per maaltijd. Een van de belangrijkste bijgerechten is kimchi. Het wordt, net al zoveel gerechten uit Korea, in de zomer in grote voorraden voor de rest van het jaar gemaakt. Deze gefermenteerde kool en groente is supergezond, en wordt zelfs gerekend tot de vijf gezondste gerechten ter wereld! Het wordt dan ook bij bijna elke maaltijd gegeten en is er in honderden verschillende varianten. 

 

Een typisch Koreaans gerecht is bulgogi, ook wel Koreaanse barbecue genoemd. Hierbij wordt rundvlees gemarineerd in sojasaus, sesamolie, knoflook en pepers, om vervolgens te worden gegrild aan tafel. Ook bibimbap is een zeer populair gerecht. Bibimbap is een maaltijd bestaande uit rijst en veel andere ingrediënten als groenten, rundvlees en ei, en wordt geserveerd met een Koreaanse saus gemaakt van rode pepertjes.  

 

Hoewel de Koreanen altijd veel eten bereiden wordt het als onbeleefd gezien om te veel te eten.


 

Populaire ingrediënten in de Koreaanse keuken


Koreaanse keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

De Groene Meisjes
De Groene Meisjes
De Groene Meisjes

Op degroenemeisjes.nl laat Merel zien hoe je op een leuke en hippe manier je...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...