Gewokte snijbiet met ui, knoflook en chili

Gewokte snijbiet met knoflook en chili


Maak jij het weleens, snijbietjes? Je ziet het vast weleens in de supermarkt of op de markt liggen maar neemt het niet mee. Dat kunnen we ons ook wel voorstellen, je hoort het niet meer vaak en ziet het ook niet veel terug op de menukaart in een restaurant. Toch zijn snijbietjes best wel simpel te bereiden én heel erg lekker. Natuurlijk ook nog eens heel gezond. Gewokte snijbiet blijft lekker knapperig en is daarom onze favoriet. Je kunt het eigenlijk op smaak brengen zoals je dat lekker vindt, maar wij geven je vandaag een recept om de gewokte snijbiet met knoflook en chilivlokken te maken. Perfect als bijgerecht vanavond! De gewokte snijbietjes staan binnen 10 minuutjes al bij jou op tafel. 

2 personen

1. Snij de ui en de knoflook zodat je deze alvast klaar hebt liggen. Snij ook alvast de snijbiet: de stengels in stukjes en de bladeren grof in reepjes. 

 

2. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig zijn. Voeg daar de chiliflakes aan toe (dit kan uiteraard ook met verse rode peper). Voeg daarna eerst de stukjes stengel van de snijbiet toe, omdat deze langer nodig hebben dan de bladeren. 

 

3. Als de stengels iets zachter zijn, is het tijd om de bladeren toe te voegen. Je wokt de snijbiet tot deze mooi geslonken is maar hou het goed in de gaten want het is zonde als het té zacht wordt. 

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Foody.nl
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.

Zo maak je een perfecte borrelplank Zo maak je een perfecte borrel...
Tijd voor ovenschotels! Tijd voor ovenschotels!
Chocolade cookies met vulling van hazelnoot Chocolade cookies met vulling...
Meer van Foody redactie

Favoriet recept van

  • Conny Pierssens
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.