Kerstkrans met pistachespijs

Ingrediënten
- 200 gr ongezouten gepelde pistachenoten
- 200 gr suiker
- 1 ei
- rasp van 1 (bio)sinaasappel
- 1/2 el rozenwater
- 300 ml melk, kamertemperatuur
- 1 zakje gedroogde gist, 7 gr
- 1el suiker
- 500 gr bloem + bloem om te bestrooien
- 1 ei, kamertemperatuur
- 100 gr boter, kamertemperatuur
- 3 el abrikozenjam
- 150 gr gemengd gedroogd fruit
- 100 ml amaretto
- 1/2 el kaneel
- 2 el abrikozenjam
- 1el sinaasappellikeur
- 25 gr ongezouten gepelde pistachenoten, grof gehakt
Ziet deze kerstkrans er niet ontzettend lekker uit? Deze kerstkrans met pistaschespijs is heerlijk en is daarnaast niet eens zo ingewikkeld om te maken. Oke, je bent er even zoet mee, maar dit is het meer dan waard. Heerlijk om van te smullen tijdens het kerstontbijt, maar ook super om te serveren bij de koffie/thee. Dus hup aan de slag met deze goddelijke kerstkrans. Geniet ervan!
Tip: maak pistachespijs bij voorkeur 1-2 dagen eerder, zodat de smaak goed kan ontwikkelen.


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Tiramisu met zabaglione en fra... |
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |