MonChou koekjes met zelfgemaakte bastogne

MonChou koekjes met zelfgemaakte bastogne


Monchoutaart staat bij ons hoog op het lijstje van favoriete taarten. Het allerliefst met verse aardbeien en vanille. Maar met de roomkaas van MonChou kun je natuurlijk nog veel meer lekkers maken dan alleen de klassieke monchoutaart. Zoals koekjes! Waarom zou je geen mini monchoutaart kunnen maken in de vorm van koekjes? Bak de koekjes zelf, maak een heerlijke monchouvulling en top deze met verse aardbeien en klaar zijn je volledig zelfgemaakte monchou koekjes met zelfgemaakte bastogne koeken en verse aardbeitjes. Wij gebruiken altijd bastogne als bodem voor monchoutaart, daarom hebben we er ook voor gekozen zelf bastogne koekjes te maken. Het kan natuurlijk ook met een ander soort koek als bodem zoals biscuitjes of suikerkoekjes. 

 

 

 

 

 

18 personen

1. Maak eerst de monchouroom, zodat deze kan koelen en opstijven terwijl je de koekjes bakt. Klop de slagroom allereerst stijf. Doe daarna de monchou, vanillesuiker en witte basterdsuiker in een aparte kom en klop deze romig. Voeg de slagroom hieraan toe en mix dit nog even goed door. Zet de monchouroom daarna in de koeling en begin aan het bakken van de koekjes. 

 

2. Meng het suiker met de boter en de kandijstroop. Voeg hier de eidooiers een voor een aan toe. Zeef de bloem samen met de bakpoeder, het zout , de kaneel het de koekkruiden en voeg dit toe aan het suikermengsel. Mix goed door en zet daarna in de koeling voor minimaal een uur.  Denk er even aan de kom af te dekken met bijvoorbeeld een theedoek. 

 

3. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak balletjes van het deeg en druk deze plat op de bakplaat. Hou er rekening mee dat de koekjes nog iets kunnen uitlopen bij het bakken. 

 

4. Bak de koekjes gaar in 20 tot 25 minuten en laat ze na het bakken helemaal afkoelen. 

 

5. Snij de aardbeien in partjes of laat ze heel en verwijder alleen de kroon, net hoe jij de koekjes graag wilt decoreren. 

 

6. Doe de monchouroom in een spuitzak met een spuitmondje en maak een mooie grote toef, kleine toefjes of cirkels op de koekjes met de monchouroom. Voeg in het midden aardbeitjes toe en jouw monchou koekjes zijn klaar om op te eten! 

 

Eet smakelijk :-) 

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Foody.nl
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.

Zo maak je een perfecte borrelplank Zo maak je een perfecte borrel...
Tijd voor ovenschotels! Tijd voor ovenschotels!
Chocolade cookies met vulling van hazelnoot Chocolade cookies met vulling...
Meer van Foody redactie

Favoriet recept van

  • Wendyenmisty
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.