Ovenpasta met pompoen en spinazie

Ingrediënten
- 400 gr pasta
- 200 gr spinazie
- 400 gr pompoenblokjes
- 1 potje (circa 200 gr) gedroogde tomaten, uitgelekt
- 2 blikken pomodorini
- 1 fles (400-500 gr) passata
- Flinke scheut olijfolie
- Zwarte peper
- Zeezout
- 1 volle tl pimenton sweet
- 200gr geraspte belegen kaas
- 100gr Taleggio, in kleine blokjes
- 1 bol mozzarella, in stukjes gescheurd of gesneden
- 75gr geraspte Parmezaanse kaas
6 personen
Deze heerlijke ovenpasta met pompoen en spinazie is voor de kaasliefhebbers het ultieme cormfort food. Er worden maar liefst 4 kaarsoorten in het gerecht gebruikt. Heel simpel in '1' ovenschaal te maken. Het heeft even wat tijd nodig in de oven, maar dan heb je handen vrij voor iets anders. Met weinig voorbereiding kun je heel simpel een goed gevulde ovenpasta op tafel zetten. Eetsmakelijk!


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |
![]() |
Salade met bulgur, garnalen en... |