Salted caramel chocolate bars met dadels

Ingrediënten
- 150 gr walnoten
- 100 gr volle dadels
- 1 tl vanille extract
- ca. 4 el water
- 250 gr volle dadels
- het sap van 1 citroen
- 50 gr kokosolie
- 1 a 2 tl vanille extract
- 4 el water
- zeezout
- 10 gr rauwe cacao
- 50 gr kokosolie
- 3 el honing
- zeezout
Salted caramel chocolate bars, yum!! Helaas is dit doorgaans niet zo'n slim tussendoortje om de zoete trek te chillen. Tot vandaag. Met dit recept maak je namelijk heerlijke salted caramel chocolate bars, maar dan zonder toegevoegde suikers én met dadels als hoofdingrediënt. De bars bestaan uit drie lagen en de eerste laag, de bodem, bestaat uit noten en dadels. De tweede laag is de dadelcaramel en de toplaag is van chocolade. Met een beetje zout erover is het verhaal compleet! Klinkt goed toch? Enjoy! Let op: laat de dadels voor gebruik minimaal 2 uur weken.


Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en van ieder kookboek...
Volg Ohmyfoodness.nl
![]() |
Aioli aardappelsalade met spek... |
![]() |
Citroen courgetti met knoflook... |
![]() |
Spaghetti zalm Florentine |