Sinterklaastaart: Appel kruimeltaart met speculaas en amandelspijs

Ingrediënten
- 300 gr bloem
- 150 gr witte basterdsuiker
- 1,5 el speculaaskruiden
- 175 gr koude boter
- 1 ei
- rasp van een halve citroen
- 200 gr blanke amandelen of amandelmeel
- 200 gr kristalsuiker
- 1 citroen
- 1 ei
- 5 grote appels
- 7 gr vanillesuiker
- kaneel
- beetje citroensap
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 50 gr suiker
- 1 tl speuclaaskruiden
- 50 gr garneeramandelen
- 50 gr pepernoten, een beetje gehakt
12 personen
Met Sinterklaas mogen de lekkernijen natuurlijk niet ontbreken. Tijd dus voor een heerlijke sinterklaasreceptje. En omdat vrijwel iedereen dol is op appeltaart, is het een goed idee om deze eens om te toveren tot een heerlijke sinterklaastaart met amandelspijs, speculaaskruimel en pepernoten. Is dit de taart die jij dit jaar serveert op het heerlijke avondje?


Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk...
Volg Brenda Kookt!
![]() |
Bananenbrood muffins met pinda... |
![]() |
Champagne cheesecake met aardb... |
![]() |
Spinaziesalade met pompoen en... |