Stoofperengalettes met walnoten

Ingrediënten
- 8 a 10 stoofpeertjes, Gieser Wildeman
- 450 ml rode wijn of rode port
- 40 gr bruine basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- 2 stuks steranijs
- 50 gr boter
- 55 gr witte basterdsuiker
- snuf zout
- ¼ citroen, rasp
- 1 ei
- 55 gr walnoten, gemalen
- 15 gr bloem
- ½ recept bladerdeeg of 1 rol koelvers bladerdeeg
- een paar walnoten, grof gehakt
6 personen
Deze krokante bladerdeegtaartjes met stoofpeer zijn heel makkelijk te maken en zijn perfect als (onderdeel van) een dessert. De frangipane onder de stoofpeer is gemaakt met walnoten, dit geeft een fijne smaak aan de galettes. Het lekkerste zijn de taartje als je ze vers bakt, maar de losse onderdelen kan je goed van tevoren bereiden. Yum!
Voorbereidingstijd: 30 min | Stooftijd: 2-3 uur | Oventijd: 30-35 min


Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...
Volg Rutger Bakt
![]() |
IJsjes met ananas en kokos |
![]() |
Aardbei-watermeloen ijsjes |
![]() |
Petit fours met aardbeien en l... |