Chili sin carne

Ingrediënten
- 1 el bakolijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 Spaanse pepers
- 1 el tomatenpuree
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl gemalen koriander
- 1/2 tl kaneel
- mespunt cayennepeper
- 2 paprika’s
- 225 gr bruine bonen
- 225 gr (rode) kidneybonen
- 1 klein blikje mais, 150 gr
- 500 ml gezeefde tomaten/passata
- 350 gr witte rijst
- 2 avocado’s
- sap van een halve limoen + 1 limoen in partjes
- zwarte peper
- zeezout
- tortilla chips naturel
- verse koriander, grofgehakt
5 personen
We zijn allemaal wel bekend met chili con carne, het populaire Mexicaanse gerecht met bonen, gehakt, ui en kruiden. Maar wist je ook dat er ook chili sin carne bestaat? Juist ja, zónder vlees. Heb je behoefte aan zo af en toe een vegetarisch gerecht, dan is deze chili sin carne zeker een aanrader. Heerlijk met onder andere tomaten, bruine bonen, kidneybonen, paprika, ui, knoflook en verschillende soorten kruiden. Serveer de chili sin carne met rijst, guacamole, tortillachips, koriander en limoenpartjes. Genieten!


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |
![]() |
Salade met bulgur, garnalen en... |